Am făcut dragoste cu cuvintele


Ești sigur că e iubire? Simți acei fluturași în stomac atunci când atingi tastatura, când pui primele cuvinte în Word? Ai fost gelos vreodată pe alte cuvinte de pe alte pagini?

Nu-i așa că nu ți-ai dat seama când te-ai îndrăgostit? Simțeai doar că lipsește ceva și nu știai ce anume. Apoi ai atins tastatura. Dar nici atunci nu ți-ai dat seama. A trebuit să treacă ceva timp. A trebuit să ți se strice calculatorul, să te angajezi la un job care îți răpea timp important.

Se spune că ochii care nu se văd se uită. Tu munceai prea mult pentru a mai vedea cuvintele. Le vedeai rar, în weekend-uri. Și atunci, pe fugă. Făceai dragoste cu ele, le asaltai cu metafore și epitete, după care te îmbrăcai și fugeai.

Se mai zice că dragostea trece prin stomac. Acela a fost momentul în care ți-ai dat seama că erai îndrăgostit. Că le iubești și că fără ele îți va fi atât de greu. Dar ai zis că e doar o etapă în viața ta și că îți vei reveni, vei găsi pe altcineva care să îți mângâie vârfurile degetelor și care să îți taie respirația cu fiecare rând înșirat pe foaie.

Ai auzit undeva despre suflete pereche. Ce a urmat a fost un desfrâu de sentimente transpuse într-o infuzie de cuvinte pe o foaie de hârtie, o orgie de interpretări, descrieri și intruziuni în nelimitatul spațiu inventiv al cuvintelor așternute cu atâta iubire pe aceeași foaie de hârtie. Orgasmul te-a lăsat cu gura uscată, cu degetele tremurând pe tastatură și cu inima bătându-ți incontrolabil.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 5 =